• English
  • Français
+31 (0)168 32 35 00 info@cci-bv.nl

Calamiteit reparatie van beschadigde AC buis en stalen bocht met GVK laminaten

Opdrachtgever
GMB
Aannemer
GMB
Extra gegevens
DN1600 GVK Laminaat oplossing

CCI Leidingsystemen repareert een beschadigde AC buis en stalen bocht met GVK laminaten.

In de winter van 2023 deed zich een calamiteit voor in een asbestcement (AC) leiding in het zuidoosten van Nederland. Deze DN 1600 leiding, een belangrijke verbinding tussen de  RWZI Nijmegen en de rivier de Waal die het schone effluent transporteert, lag circa 5 m1 onder het maaiveld.  Deze was beschadigd op de locatie waar de 2 AC leidingen aan een stalen bochtstuk van 15 graden gekoppeld waren. Direct na de calamiteit is aannemer GMB Services door Waterschap Rivierenland gevraagd om plannen te maken en het probleem op te lossen. Daarnaast  werden door GMB ook noodvoorzieningen aangebracht teneinde de beschadigde buis geconditioneerd buiten bedrijf te stellen. De AC buizen waren bij de aansluiting van de bocht gescheurd en van de bocht zelf was de coating flink beschadigd. GMB heeft  CCI leidingsystemen gevraagd om met hen mee te denken.

CCI leidingsystemen kwam, in samenspraak met GMB, met het voorstel om aan de buitenkant de beschadigingen te repareren met GVK laminaat. Daartoe werd een beroep gedaan op ons vakmanschap en flexibiliteit. De urgentie was onmiddellijk duidelijk en er werd dan ook meteen een werk/veiligheidsplan opgesteld en een projectteam samengesteld. Ondertussen had GMB een zeer veilige, droge en warme werkplek gecreëerd. CCI kon dan ook meteen aan de slag. De bedoeling was dat er twee laminaten werden gemaakt van een m1 breed en 30mm dik!

Uiteindelijk konden wij de klus binnen 4 dagen klaren. In het weekend werd doorgewerkt. Direct na het weekend kon GMB starten met het aanvullen van het gerepareerde deel. Zowel het vakmanschap van ons als ook de professionele aanpak van GMB waren uiteindelijk bepalend voor het succes van dit bijzondere project.

Mocht u naar aanleiding van het bovenstaande nog vragen hebben of wilt u zich nader laten informeren, dan vragen wij u om contact op te nemen met uw contactpersoon binnen onze organisatie.

© Copyright CCI leidingsystemen b.v.