• English
  • Français
+31 (0)168 32 35 00 info@cci-bv.nl

Enorme sprong in verduurzaming door uitbreiding CO2-net naar De Kwakel

Opdrachtgever
Lindegas
Aannemer
MVOI
Extra gegevens
DN500 6KM incl Hulpstukken

Enorme sprong in verduurzaming door uitbreiding CO2-net naar De Kwakel

Het CO2-net van OCAP wordt uitgebreid naar glastuinbouwgebied De Kwakel. CCI Leidingsystemen heeft hier ca. 6 km buisleiding DN500 mogen leveren inclusief inductiebochten en overige hulpstukken.

De buizen ( kwaliteit L360NE / ISO 3183 / NEN 3650 ) waren grotendeels bekleed met PP-coating, bedoeld voor HDD’s ( gestuurde boringen )

Deze buisleiding is onderdeel van het CO2-netwerk van OCAP dat de industrie in de Rotterdamse haven verbindt met de glastuinbouwgebieden in het Westland, Oostland en Greenport Aalsmeer.

 

Essentieel voor glastuinbouw

Voor glastuinbouwbedrijven is CO2 essentieel om hun gewassen te laten groeien. Als ze niet over externe CO2 kunnen beschikken, zijn ze gedwongen om hun gasgestookte warmteketels te gebruiken voor de groei van de gewassen.

Door de aansluiting op het CO2-netwerk wordt het gebruik van aardgas dus sterk gereduceerd.

 

Verduurzaming

Deze CO2 zou anders worden uitgestoten in de atmosfeer. Door deze in te zetten voor de planten in de kassen, levert dit unieke winst op voor zowel het milieu als de glastuinbouw. Het resulteert in een jaarlijkse besparing van 600.000 ton CO2 die de glastuinbouwbedrijven anders zouden moeten produceren door zo’n 330 miljoen m3 aardgas te verstoken.

CCI Leidingsystemen is er trots op om op deze manier haar bijdrage te leveren aan een enorme verduurzaming.

 

Mocht u naar aanleiding van het bovenstaande nog vragen hebben, of wilt u zich nog nader laten informeren, dan vragen wij u om contact met ons op te nemen.

© Copyright CCI leidingsystemen b.v.