• English
  • Français
+31 (0)168 32 35 00 info@cci-bv.nl

CCI Leidingsystemen® produceert leidingen met Fazercement op haar productlocatie te klundert


Met behulp van aangepaste machines, vakmanschap en speciaal cement kan CCI leidingsystemen stalen buizen met een DN tussen de 6 en 56 inch en maximale lengte van 18 m1 voorzien van Fazercement. (Vezelcement). Met het in huis hebben en de beheersing van deze techniek, weten wij ons weer te onderscheiden binnen onze markt.

Fazercement bestaat al ruim 100 jaar en heeft door haar  brandwerende, waterdichte en lichtgewicht eigenschappen altijd al een breed toepassingsgebied gehad. Wij brengen Fazercement rechtstreeks aan op een gecoate leiding (PE of PP) al dan niet voorzien van een Cementliner. Het Fazercement wordt middels een nozzle gestort op de langzaam roterende buis. Direct daarna volgt een PP wapeningsdoek welke de Fazercement inpakt. (Sealen). Hierdoor verkrijgt de cementlaag haar stabiliteit. Doorgaans is de laag Fazercement 10 -15 mm dik maar dit kan worden aangepast naar de wensen en behoeften van de klant.

CCI leidingsystemen is in aanraking met Fazercement gekomen na vragen uit de markt. In dit geval werden wij gevraagd om een stalen (leg)buis te leveren welke bestand was tegen mechanische beschadigingen in een rotsachtige bodem. Ervaring leerde namelijk dat losliggende gesteenten, maar ook graafactiviteiten, de PE of PP coating konden beschadigen. De Fazercementlaag dient dus als een beschermlaag voor de genoemde coating.

Mocht u naar aanleiding van het bovenstaande nog vragen hebben, of wilt u zich nog nader laten informeren, dan vragen wij u om contact op te nemen met uw contactpersoon binnen onze organisatie.

© Copyright CCI leidingsystemen b.v.