• English
  • Français
+31 (0)168 32 35 00 info@cci-bv.nl

Extra drinkwaterverbinding tussen Linker- en Rechteroever Schelde

Opdrachtgever
Water-Link en Visser & Smit Hanab
Aannemer
Visser & Smit Hanab
Extra gegevens
PP Coating DN 711

CCI Leidingsystemen heeft samen met opdrachtgever Water-Link en Visser & Smit Hanab België een boring uitgevoerd onder de Schelde bij Antwerpen. Het betrof hier een ruim 820 m1 lange buis met een diameter van 711 mm. De buis is door CCI Leidingsystemen aan de binnenkant voorzien van een cementlining en aan de buitenkant van een polypropyleen (PP) coating. Vervolgens is deze buis middels een gestuurde boring door V&S H onder de Schelde doorgetrokken. Door hierbij elkaars kennis en expertise bij elkaar te brengen is dit huzarenstukje tot een goed einde gebracht.

De reden om het project uit te voeren was eenvoudig. Het drinkwaternet op Linkeroever komt door uitbreidingen van stad en haven steeds verder onder druk te staan. Door Linkeroever nu te verbinden met Rechteroever worden zowel de watertoevoer en de waterdruk in de toekomst gegarandeerd.

De inwendige cement lining van de boorbuis voldoet volledig aan de Belgaqua Hydrocheck verplichting. Cement lining is al sinds de jaren ’80 de core business van CCI Leidingsystemen.
De PP coating aan de buitenkant zal zorgen voor een decennia lang duurzaam gebruik. Sinds 2021 is voor PP en PE extruder coatings geïnvesteerd in een nieuwe coating line.

CCI zal ook nog stalen leidingen en prefabstukken leveren teneinde de boorbuis te koppelen aan de bestaande netwerken.

Bekijk ook de bijdrage van Water-link op YouTube: Klik hier

Mocht u naar aanleiding van het bovenstaande nog vragen hebben, of wilt u zich nog nader laten informeren, dan vragen wij u om contact op te nemen met uw contactpersoon binnen onze organisatie of gebruik de opties rechts op onze pagina.

*

© Copyright CCI leidingsystemen b.v.