• English
  • Français
+31 (0)168 32 35 00 info@cci-bv.nl

Grote opdracht met Fasercement (FZM) succesvol voltooid

In de afgelopen periode hebben we opnieuw een grote opdracht uitgevoerd met Fasercement(FZM). Dit procedé vergt veel vakmanschap en een grondige voorbereiding. De techniek bestaat al meer dan 100 jaar, maar de toepassing hiervan is binnen Nederland vrij uniek te noemen.

Het Fasercement (vezelcement of FZM) wordt door CCI aan de buitenzijde van de buis aangebracht middels speciale technieken. De toepassing van FZM-buizen vindt in principe alleen plaats in het buitenland(bijrotsachtige bodem). Deze klant komt dan ook uit Oostenrijk. Het betrof hier een transportleiding van DN 600 met een totale lengte van 1578 m1. Nadat wij deze leiding hebben voorzien van een inwendige cement lining, is het FZM aan de buitenkant aangebracht. Toen de cement lining en het Fasercement onder geconditioneerde omstandigheden voldoende waren uitgehard zijn ze veilig op transport gezet naar Oostenrijk.

Met het aannemen, uitvoeren en voltooien van deze opdracht heeft CCI wederom laten zien dat we de techniek van Fasercement volledig beheersen. Onze klant in Oostenrijk was zeer tevreden over het resultaat. De kwaliteit was erg hoog en nieuwe opdrachten zullen in de toekomst volgen.

© Copyright CCI leidingsystemen b.v.