Grote opdracht met Fasercement (FZM) succesvol voltooid

In de afgelopen periode weer een grote opdracht uitgevoerd met Fasercement(FZM). Dit procedé vergt veel vakmanschap en een grondige voorbereiding. De techniek bestaat al meer dan 100 jaar. De toepassing hiervan is echter in Nederland vrij uniek te noemen.

Het fasercement (vezelcement of FZM) wordt door CCI aan de buitenzijde van de buis aangebracht middels speciale technieken. De toepassing van FZM buizen vind in principe altijd plaats in het buitenland. (rotsachtige bodem). Onze klant komt dan ook uit Oostenrijk. Het betrof hier een transportleiding van DN 600 met een totale lengte van 1578 m1. Nadat wij deze leiding hadden voorzien van een inwendige cement lining hebben we daarna het FZM aan de buitenkant aangebracht. Nadat de cement lining en fasercement onder geconditioneerde omstandigheden voldoende waren uitgehard zijn ze veilig op transport gezet naar Oostenrijk.

Met het aannemen, uitvoeren en voltooien van deze opdracht heeft CCI wederom laten zien dat ze de techniek van fasercement volledig beheerst. Onze klant in Oostenrijk was zeer tevreden over het resultaat. De kwaliteit was erg hoog en nieuwe opdrachten zullen in de toekomst volgen.

© Copyright CCI leidingsystemen b.v.