• English
  • Français
+31 (0)168 32 35 00 info@cci-bv.nl

Kabelzinkers nieuwe Botlekbrug

Opdrachtgever
A-Lanes
Aannemers
Ballast Nedam, John Laing, Strabag en Strukton
Extra gegevens
Speciaal transport over water

Twee stalen kabelzinkers ten behoeve van de bouw van de nieuwe Botlekbrug

In opdracht van aannemer A-Lanes A15 (samenwerkingsverband tussen Ballast Nedam, John Laing, Strabag en Strukton) heeft CCI Leidingsystemen eind 2012 twee stalen kabelzinkers ten behoeve van de bouw van de nieuwe Botlekbrug gebouwd en geïnstalleerd.

De Botlekbrug is onderdeel van een druk knooppunt van spoor-, weg- en vaarverkeer. De Botlekbrug was op dat moment een knelpunt voor vrachtverkeer en scheepvaartverkeer, omdat hij te smal en te laag was. Tevens moet de brug regelmatig open voor de scheepvaart.

De bouw van de nieuwe brug en het installeren van deze zinkers is onderdeel van de werkzaamheden ten behoeve van de verbreding van de A15 tussen de Maasvlakte en het Vaanplein.

In en op de twee kabelzinkers zijn ca. 130 buizen en buisjes verwerkt voor o.a. glasvezelkabels, stroom, water en andere doeleinden.

Na de volledige samenstelling zijn de zinkers gedämmerd zodat alle leidingen gefixeerd zijn. Op de kade in Moerdijk zijn de zinkers door Mammoet geladen en over water naar de Botlekbrug vervoerd.

© Copyright CCI leidingsystemen b.v.