• English
  • Français
+31 (0)168 32 35 00 info@cci-bv.nl

Uniek spoolstuk voor project Nissewaard Berenplaat TL21

Opdrachtgever
Evides
Aannemer
Heijmans
Extra gegevens
DN1400 ,12m1 lang

CCI Leidingsystemen heeft met succes een uniek spoolstuk geproduceerd en geleverd voor het bovengenoemde project. Het betreft hier een DN 1400 stalen buis met een wanddikte van 22 mm. Lengte is ruim 12 m1.

Het bijzondere aan dit spoolstuk is dat vrijwel alles handmatig is gemaakt. Door nauw samen te werken met de aannemer (Heijmans) en ook de uiteindelijke opdrachtgever (Evides) is ook dit project wederom tot ieders tevredenheid afgerond.
De vraag van de opdrachtgever was duidelijk: Een leidingdeel (DN 1400 met een lengte van ruim 12 m1) moest worden vervangen voor een spoolstuk waarin 3 tubelures met bijbehorende blindplaten (DN 600) met afsluiters. De afsluiters hadden een wanddikte van 12,7 mm. Gevolg was dat ter plaatse de leiding aan de binnenkant moest worden verjongd van 22 mm naar 12,7 mm. (Onder een hoek van 1:5). Dit moest met de hand gebeuren. De vooraf aangeleverde afsluiters waren aan de binnenkant reeds voorzien van een epoxycoating.

Tijdens het fitten en lassen moest deze coating dan ook zorgvuldig worden beschermd teneinde schade hieraan te voorkomen. Ook het fit- en laswerk moest met de hand gebeuren. Wij lassen natuurlijk onder vigerende certificaten. Onze opdrachtgever mocht zelf bepalen waar NDO moest plaatvinden. (Non Destructief Onderzoek). Volgens Procedure 7.13 van Evides zijn de Hydro testen uitgevoerd.

Uitwendige coating bestond uit een PE coating welke door ons zelf is aangebracht in eigen fabriek.De tubelures zijn voorzien van een 1 laags “sinter PE” volgens DIN 30670. Deze PE is met de hand aangebracht!

De inwendige coating bestond uit cement volgens EN 10298. Onder KIWA Watermark is dit door onze vakmensen ook handmatig aangebracht. De uiteinden werden daarna afgesloten door afdichtende caps.

Wij zijn erg trots zijn op het uiteindelijke resultaat. CCI leidingsystemen laat zien dat het niet alleen een modern geautomatiseerd las/ productiebedrijf is maar ook in staat is om ingewikkelde en unieke prefab (spool) stukken handmatig te produceren. We hebben daarom extra veel foto’s toegevoegd.
Mocht u naar aanleiding van het bovenstaande nog vragen hebben, of wilt u zich nog nader laten informeren, dan vragen wij u om contact met ons op te nemen.

© Copyright CCI leidingsystemen b.v.